Proiectare restaurant

Proiectare Restaurant

proiectare restaurantProiectarea unui restaurant aparent pare a fi o sarcină ușoară. Însă dincolo de ceea ce se vede trebuie ca acesta să răspundă și unor funcțiuni.

Autorizarea unui astfel de spațiu impune o serie de cerințe ce necesită a fi respectare. Acestea vizează toate cerințele fundamentale menționate în legea 10. Nu cred să existe un spațiu în care toate aspectele privind cerințele fundamentale să fie mai importante decât la un astfel de spațiu.

Restaurantul este un spațiu public și atunci trebuie conformat în acest sens. Cerința fundamentală securitatea la incendiu este de asemenea una foarte importantă și fără de care nu se poate obține autorizația de funcționare. Aspectele privind igiena, sănătatea și protecția mediului sunt la fel de importante.

De toate acestea trebuie să țineți cont dacă doriți să aveți un restaurant la standarde. Cu siguranță că se poate și altfel, dar atunci nu o să mai aveți nevoie de profesioniști.

Cerințele fundamentale

Ce sunt cerințele fundamentale? Reprezintă acele aspecte minime ce necesită a fi respectare și dincolo de care proiectarea unei construcții nu se poate realiza. Acestea sunt reglementare la nivel internațional dar și național prin Legea 10/1995 privind calitatea în construcții.

În principal, pentru atunci când discutăm de proiectarea unui restaurant vorbim mai ales de:
a. rezistența mecanică și stabilitate;
b. siguranța în exploatare și accesibilitate;
c. securitatea la incendiu;
d. igienă, sănătate și protecția mediului.

Restaurante cu săli aglomerate

O categorie aparte de restaurante o reprezintă cele cu săli aglomerate. În acest sens există cerințe mai restrictive și care vizează securitatea celor prezinți la eveniment.

Securitatea la Incendiu în acest caz aduce restricții suplimentare și care au drept scop salvarea utilizatorilor și limitarea extinderii incendiului în interior și către exteriorul clădirii.

Proiectare restaurant

Ideal Proiect A.E. a reușit cu succes să realizeze proiectarea, avizarea și autorizarea a mai multe restaurante. La acest moment nu credem că mai poate exista un aspect de care noi să nu ținem cont atunci când discutăm de conformarea unui astfel de spațiu.

Să apelezi la o echipă de proiectanți cu experiență este foarte important deoarece acest lucru va duce la o economie de bani dar și de timp.

Cauți să îți faci un soft de firmă personalizat? Atunci intră aici: IDEAL ROCOD S.R.L. . Vei găsi o echipă profesionistă.