Complex blocuri locuințe str. Viilor București

Ansamblul este format din trei corpuri de clădire cu apartamente de locuit, cu spații pentru servicii la parter și parcări în subteran.

Ideal Proiect A.E. are calitatea de proiectant de specialitate inginerie instalații(sanitare, termice, electrice, incendiu), proiectantul general fiind FORMAT A.D. S.R.L..

Instalațiile sanitare, termice și electrice sunt esențiale pentru un bloc de locuințe, deoarece acestea furnizează servicii esențiale și confort pentru locatari. Fiecare tip de instalație are propriile sale avantaje și beneficii, iar împreună acestea creează un mediu confortabil și sigur pentru locuitorii clădirii.

Instalațiile sanitare sunt responsabile pentru furnizarea și eliminarea apei în clădire. Acesta include conducte de apă potabilă, sistemul de canalizare, instalații sanitare pentru băi și bucătării, precum și alte dispozitive de îndepărtare a apei uzate. Instalațiile sanitare sunt importante pentru menținerea igienei și a sănătății în clădire și pentru a preveni răspândirea bolilor.

Instalațiile termice sunt responsabile pentru furnizarea căldurii și apei calde în clădire. Aceasta include centrala termică, radiatoare, conducte de încălzire și boilere de apă caldă. Instalațiile termice sunt importante pentru confortul termic al locuitorilor, asigurând o temperatură confortabilă în interiorul clădirii și a apei calde pentru uz casnic.

Instalațiile electrice sunt responsabile pentru furnizarea și distribuirea energiei electrice în clădire. Acesta include rețelele electrice, prizele, întrerupătoarele, iluminarea și alte dispozitive electrice. Instalațiile electrice sunt importante pentru a furniza energie pentru utilizarea diferitelor echipamente și aparate electrice în casă, precum și pentru a asigura iluminarea adecvată în interiorul clădirii.

În concluzie, instalațiile sanitare, termice și electrice sunt esențiale pentru asigurarea confortului și siguranței într-un bloc de locuințe. Aceste instalații trebuie să fie proiectate și instalate corespunzător, precum și întreținute în mod regulat pentru a asigura funcționarea eficientă și sigură a acestora.

Am asigurat de asemenea consultanța de specialitate pentru obținerea avizelor de securitate la incendiu.

Instalațiile cu rol în securitatea la incendiu a clădirilor sunt extrem de importante pentru siguranța și protecția vieții și a proprietății. Aceste instalații sunt concepute pentru a detecta, semnala și controla incendiile și pot salva vieți și a preveni pierderile majore de proprietate.

Printre cele mai importante instalații de securitate la incendiu se numără:

  1. Sistemele de detectare și alarmare – acestea detectează fumul sau căldura și declanșează alarmele de incendiu pentru a alerta persoanele din clădire să evacueze.
  2. Sistemele de stingere a incendiilor – acestea includ sprinklere, hidranți, extinctori și alte dispozitive de stingere a incendiilor care ajută la controlarea și stingerea incendiilor.
  3. Sistemele de evacuare – acestea sunt concepute pentru a ajuta persoanele să evacueze rapid și în siguranță clădirea în caz de incendiu.
  4. Sistemele de ventilație – acestea pot ajuta la evacuarea fumului și a gazelor toxice, ceea ce poate reduce riscul de intoxicație și poate facilita intervenția echipelor de salvare.

În general, instalațiile de securitate la incendiu sunt esențiale pentru a preveni pierderile de vieți și proprietăți în caz de incendiu. Este important ca aceste instalații să fie proiectate, instalate și întreținute corespunzător pentru a se asigura că funcționează eficient în situații de urgență.