Pod pietonal cu structură arcuită metalică- peste Balta Pasărea

Pod pietonal cu structură metalică peste Balta Pasărea.

Fundațiile sunt de tip radier general, pe minipiloți din beton armat. S-a folosit o soluție simplă de tub de protecție din beton slab armat. Structura metalică este articulată în fundație pentru a nu duce eforturi mari în aceasta.

Structura este formată din două grinzi metalice arcuite şi paralele. Acestea sunt legate prin grinzi secundare din europrofile. Legătura este făcută prin buloane.

Podurile pietonale peste lacuri și râuri au un rol important în facilitarea accesului oamenilor la zonele de agrement și de recreere. Acestea permit traversarea sigură a apelor și ajută la prevenirea accidentelor și a pierderii de vieți omenești. De asemenea, acestea pot fi utilizate și ca obiecte de design și atracții turistice.

Podurile pietonale sunt concepute să fie mai mici și mai ușoare decât podurile rutiere sau cele feroviare, dar totuși trebuie să fie construite cu materiale durabile și să aibă o structură suficient de rezistentă pentru a suporta greutatea oamenilor și a altor încărcături cum ar fi bicicletele, cărucioarele sau alte vehicule ușoare.

Rolul acestor poduri este acela de a facilita accesul oamenilor la zonele de agrement și de recreere, cum ar fi parcurile, plajele sau zonele de camping, dar și la zonele urbane sau rurale, care sunt separate de lacuri sau râuri. De asemenea, aceste poduri pot fi utilizate pentru a conecta comunitățile și pentru a spori interacțiunile sociale între oameni.

Podurile pietonale pot avea și un rol important în protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin încurajarea utilizării de mijloace de transport nepoluante precum bicicletele sau mersul pe jos.

Podurile metalice pietonale sunt poduri proiectate și construite pentru a fi utilizate exclusiv de pietoni și bicicliști. Acestea sunt de obicei mai mici și mai ușoare decât podurile rutiere sau cele feroviare și sunt construite cu materiale durabile și rezistente, cum ar fi oțelul sau aluminiul.

Podurile metalice pietonale pot fi utilizate pentru a traversa râuri, lacuri, autostrăzi, căi ferate sau alte obstacole, oferind pietonilor și bicicliștilor o alternativă sigură și convenabilă pentru a ajunge la destinația lor.

Un avantaj al utilizării oțelului sau a altor metale în construcția de poduri pietonale este durabilitatea. Aceste poduri sunt proiectate să reziste la condiții meteorologice extreme, precum vântul, ploaia, zăpada și înghețul, fără a necesita multă întreținere.

De asemenea, podurile metalice pietonale pot fi concepute pentru a fi estetic plăcute, prin utilizarea unor designuri inovatoare și a culorilor potrivite.

pod metalic arcuit proiectant ideal proiect ae inginer lulea marius si inginer cristian olaru
pod pietonal peste balta pasarea tunari ilfov proiectant ideal proiect ae lulea marius si cristian olaru
20160316_083931
20160316_083924
pod pietonal structura metalica peste balta pasarea ideal proiect ae inginer lulea marius si cristian olaru