Alexandrina Popescu-Prezan – clădire birouri, sprijiniri pereți mulați

Lucrăm la construcții complexe. În imagine o clădire de birouri cu trei subsoluri aplasată în centrul orașului București. Pentru asigurarea săpăturilor și a clădirilor din jur s-a folosit o incintă de pereți mulați cu sprijiniri metalice.

Ideal Proiect A.E. a asigura proiectarea de inginerie structurală, instalații și securitatea la incendiu.

Sprijinurile cu pereți mulați din beton armat sunt utilizate și în construcția subsolurilor clădirilor civile. Aceste structuri sunt necesare pentru a susține terenurilor din jur dar și greutatea clădirii și a asigura stabilitatea în timpul utilizării.

În construcția subsolurilor, sprijinirile cu pereți mulați sunt realizate prin turnarea betonului armat direct în teren, care îi dă forma și dimensiunile necesare. Aceste structuri sunt construite pentru a susține greutatea clădirii deasupra lor și pentru a preveni prăbușirea subsolului în cazul unor forțe laterale, cum ar fi presiunea solului din jurul clădirii.

În plus, sprijinurile cu pereți mulați din beton armat pot fi utilizate și pentru a oferi protecție împotriva apelor subterane. În construcția subsolurilor, aceste structuri sunt adesea echipate cu sisteme de drenaj pentru a preveni acumularea apei subterane și pentru a menține subsolul uscat și sigur pentru utilizare.

santier prezan inginer structurist lulea marius dorin ideal proiect pereti mulati 3
santier prezan inginer structurist lulea marius dorin ideal proiect pereti mulati 2
santier prezan inginer structurist lulea marius dorin ideal proiect pereti mulati 1