Înființare Parc Tunari, Ilfov

IDEAL PROIECT A.E. este proiectantul general pentru parcul din localitatea Tunari din Județul Ilfov. Vorbim despre un parc care se întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați și care cuprinde zone verzi, spații de sport dar și locuri de joacă.

Rolul unui parc verde dintr-o localitate este de a oferi o oază de verdeață și spațiu deschis într-un mediu urban aglomerat și zgomotos. Acesta are multiple beneficii pentru comunitate, inclusiv:

  1. Promovarea sănătății și a bunăstării – Parcurile verzi oferă un spațiu pentru recreere și exercițiu fizic, ceea ce poate îmbunătăți starea de sănătate și bunăstarea fizică și mentală a rezidenților.
  2. Îmbunătățirea calității aerului și mediului – Parcurile verzi contribuie la absorbția dioxidului de carbon și a altor poluanți din aer, îmbunătățind calitatea aerului din comunitate. Acestea pot, de asemenea, reduce efectele încălzirii urbane, menținând temperatura mai scăzută în zona înconjurătoare.
  3. Promovarea interacțiunii sociale – Parcurile verzi oferă un spațiu pentru oameni să se întâlnească, să socializeze și să participe la evenimente și activități comunitare, consolidând astfel comunitatea.
  4. Îmbunătățirea esteticii și valorii proprietăților – Parcurile verzi pot spori valoarea proprietăților din zona înconjurătoare și pot face ca zona să fie mai atractivă și mai plăcută din punct de vedere estetic.
  5. Protejarea biodiversității și a habitatelor naturale – Parcurile verzi pot oferi habitat pentru plante și animale, contribuind la protejarea biodiversității și menținerea unui echilibru ecologic în zona urbană.

În concluzie, un parc verde are un rol important în îmbunătățirea calității vieții și a mediului într-o comunitate urbană, oferind un spațiu pentru recreere și exercițiu fizic, promovând interacțiunea socială și protejând biodiversitatea și habitatelor naturale.


loc_de_joaca_tunari_proiectat_ae

Un loc de joacă exterior este un spațiu special amenajat pentru copii, care are rolul de a le oferi oportunități de joacă și socializare în aer liber. Aceste locuri de joacă sunt concepute pentru a fi sigure și distractive, cu o varietate de structuri de joacă, cum ar fi tobogane, leagăne, tiroliene, trambuline și alte elemente de joc.

Rolul principal al unui loc de joacă exterior este de a promova sănătatea și bunăstarea copiilor prin stimularea activității fizice și dezvoltarea abilităților motrice. De asemenea, aceste spații pot contribui la dezvoltarea socială și emoțională a copiilor, oferindu-le oportunități de interacțiune cu alți copii, de joacă și de învățare a regulilor și a cooperării.

Un alt rol important al unui loc de joacă exterior este de a oferi o alternativă distractivă și sigură pentru copiii care nu au acces la curți sau grădini, sau care nu au suficient spațiu pentru a se juca în siguranță în jurul casei. De asemenea, locurile de joacă pot ajuta la reducerea riscului de obezitate, astfel încât acestea sunt importante pentru copiii care nu se implică în activități fizice suficiente.

parc_tunari_proiectat_idealproiectae