Grădiniță cu program prelungit Tunari,Ilfov

IDEAL PROIECT A.E. este proiectantul pentru grădinița cu program prelungit din localitatea Tunari, jud. Ilfov.

La momentul începerii proiectării vorbeam despre o clădire cu subsol și parter aflată într-o stare avansată de degradare.

Construcția a fost consolidată și etajată devenind o clădire cu Subsol, Parter și Mansardă.

gradinita_tunari_ilfov-215x175

O grădiniță cu program prelungit este o instituție de educație timpurie care oferă servicii de îngrijire și educație pentru copiii preșcolari pe parcursul întregii zile, incluzând atât orele de program regulat cât și perioada de după-amiază, până în jurul orei 18:00. Această opțiune este utilă pentru părinții care lucrează și nu au posibilitatea de a-și prelua copiii la sfârșitul programului regulat, oferindu-le astfel acestora o alternativă sigură și de încredere.

IDEAL PROIECT A.E. a asigurat serviciile complete de proiectare arhitectură, structură și instalații.

Proiectanții de grădinițe au o serie de responsabilități importante în procesul de dezvoltare a unei grădinițe, incluzând:

  1. Proiectarea spațiilor de învățare: Proiectanții trebuie să dezvolte planuri și schițe pentru diferite zone ale grădiniței, inclusiv săli de clasă, bucătărie, toalete, sală de mese, zone de joacă și de agrement, astfel încât să fie sigure, funcționale și confortabile.
  2. Respectarea normelor și standardelor: Proiectanții trebuie să respecte toate normele și standardele locale și naționale, cum ar fi reglementările privind securitatea, accesibilitatea, igiena și calitatea aerului, pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru copii.
  3. Colaborarea cu specialiști din diverse domenii: Proiectanții trebuie să colaboreze cu specialiști din diverse domenii, precum arhitecți peisagiști, ingineri, designeri de interioare și alții, pentru a dezvolta un plan de dezvoltare integrat și echilibrat.
  4. Dezvoltarea unui plan financiar: Proiectanții trebuie să dezvolte un plan financiar realist și sustenabil, care să ia în considerare costurile de construcție, costurile de funcționare și resursele disponibile.
  5. Monitorizarea construcției și a finalizării lucrărilor: Proiectanții trebuie să monitorizeze construcția și finalizarea lucrărilor, pentru a se asigura că acestea sunt realizate în conformitate cu planurile și specificațiile inițiale.

În general, proiectanții de grădinițe au o responsabilitate semnificativă în dezvoltarea unui mediu educațional sigur, funcțional și plăcut pentru copii și personalul din grădiniță.